top of page

Blog

D3 K2 ???

Om förkortningarna i rubriken verkar konstiga bör du läsa nedanstående faktiskt livsviktiga information.

D3 står för Vitamin D3 (kolekalciferol) och är en viktig vitamin som påverkar kroppens funktioner och genuttryck på många sätt. Brist på D-vitamin bidrar därför till en lång rad av symptom och sjukdomstillstånd - bl.a reglerar D-vitaminet skelettets styrka.

Brist på D-vitaminet under vintern får nästan alla människor på nordligare breddgrader. Huvudorsaken är att under vinterhalvåret ligger solen för lågt för att vi skall få någon D-vitamin genom solning undan måste förlita oss på kosttillskott och att äta D-vitaminrik mat som fisk och mejeriprodukter (vissa är D-vitaminberikade).

K2 är (förutom ett högt berg) ett relativt okänt vitamin som samverkar med D-vitaminet för att upprätthålla normal benstomme. Fenomenet med samverkan av näringsämnen kallas för synergi. Även K2 kan fås från kosten, i svensk kost surströmming, lever och mögelostar.

Båda vitaminerna kan vara svåra att äta i tillräcklig mängd och ett kosttillskott under vinterhalvåret rekommenderas. Ett bra kosttillskott som innehåller både D3 och K2 finner du här.

Vill du veta mer så rekommenderar jag denna hemsida

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page