Blog

May 16, 2020

Prof Keith Scott-Mumby är en av de naturläkare jag följer. Till skillnad från de som förväntar sig tjäna pengar (och bli helgonförklarade) för att man tagit fram ett vaccin mot Covid-19 så bygger Mumby på medicinsk kunskap som är minst 5000 år gammal.

Det fanns t.ex. homeopatisk medicin som klarade nästa alla som fick behandling med homeopatisk terapi mot spanska sjukan för 100 år sedan.

I sin senaste blogg ger han fyra råd som går att använda i hemmet om du får tag på medicinerna.

.....

What To Do

You need to take steps to protect yourself and your loved ones. So let me share some need-to-know knowledge. Get ready with real science and proper safety techniques behind you.

1. Get yourself a cupboard full of vitamin C. Take 2 – 10 grams a day, till the whole of COVID-19 is history. If, God forbid, anyone in your household becomes sick, give them more. A safe way to do that is with my Dr. Keith’s Own special “Super C”, which is formulated so that patients can tolerate quite high doses, wit...

April 16, 2020

Har du som jag undrat varför du inte får någon information om hur du och framför allt de s.k. riskgrupperna inte får några tips av våra experter på våra hälsomyndigheter för att stärka immunförsvaret.

Orsaken är att de inte har något att säga. De är mer eller mindre okunniga och om de mot förmodan vet och själva använder immunstärkande tips och trick så vågar de inte tala om detta. Det finns ingen produkt som läkemedelsindustrin (Big Pharma) gör som syftar till att stärka immunförsvaret och läkemedelsbolagens politik är också vår sjukvårds och myndigheters politik.

"Big Pharma" är mer kommersiella och hänsynslösa än någon annan industrigren så varför skulle de göra och hålla folk friska? Då skulle de slå undan marknaden för sig själva. De gör starka patenterade mediciner med kroppsfrämmande ämnen som manipulerar olika funktioner, nerver, signalvägar, kemiska processer m.m. i kroppen. Syftet är att sälja mediciner för att dämpa symptom och få patienten att känna sig bättre.

Sjukvården är d...

November 13, 2016

Om förkortningarna i rubriken verkar konstiga bör du läsa nedanstående faktiskt livsviktiga information.

D3 står för Vitamin D3 (kolekalciferol) och är en viktig vitamin som påverkar kroppens funktioner och genuttryck på många sätt. Brist på D-vitamin bidrar därför till en lång rad av symptom och sjukdomstillstånd - bl.a reglerar D-vitaminet skelettets styrka.

Brist på D-vitaminet under vintern får nästan alla människor på nordligare breddgrader. Huvudorsaken är att under vinterhalvåret ligger solen för lågt för att vi skall få någon D-vitamin genom solning undan måste förlita oss på kosttillskott och att äta D-vitaminrik mat som fisk och mejeriprodukter (vissa är D-vitaminberikade).

K2 är (förutom ett högt berg) ett relativt okänt vitamin som samverkar med D-vitaminet för att upprätthålla normal benstomme. Fenomenet med samverkan av näringsämnen kallas för synergi. Även K2 kan fås från kosten, i svensk kost surströmming, lever och mögelostar. 

Båda vitaminerna kan vara svåra att äta i til...

October 4, 2016

Det har länge varit känt att befolkningsgrupper som är kända för hälsa och energi långt upp i åldrarna ätit "små portioner", d.v.s. man har lärt sig att inte äta sig proppmätt i magsäcken. Experiment på råttor som satts på mindre mat än kompisarna har levt längre. Förklaringen på fenomenet verkar vara insulinet.

Insulinet utsöndras för att lagra in blodsockret i cellerna så att en hälsosam blodsockernivå uppnås (ca 5 mmol/liter blod). Vid stora portioner måste större mängder insulin användas. Och det är insulinet som i stora mängder och under längre tider i kroppen påverkar kroppen negativt.

(Insulinet lagrar även in protein och fett i cellerna)

Insulinet hämmar gener och proteiner som är viktiga vid kroppens försvar mot s.k. fria radikaler, oxidativ stress och försvagar försvaret mot tumörer.

Läs mer!  Artikel ur Läkartidningen

October 2, 2016

Torsdagen den 13 oktober 2016 håller jag ett föredrag om de vanligaste s.k. folksjukdomarna, fetma, cancer, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

De hänger ofta ihop på så sätt att den ena finns med i bilden då en annan uppträder utan att de behöver vara direkt länkade. Fenomenet brukar kallas "Det metabola syndromet" och är framsprunget från 50-talet och framåt då dessa sjukdomar blivit allt mer frekventa och gått allt längre ner i åldrarna.

Min poäng är att det i huvudsak beror på mat och miljöfaktorer i det "västerländska samhället". Maten med ökat sockerinnehåll (snabba kolhydrater) och inflammationsdrivande ämnen går att spåra bakom alla sjukdomarna. Stress, mindre sömn och ett kraftigt ökat antal kroppsfrämmande (giftiga, belastande) ämnen i luft, vatten, kläder och mat är andra faktorer.

Den individuella genetiken spelar i stort sett ingen roll för utvecklingen då gener inte ändrar sig så snabbt (60 år). Miljöfaktorerna (epigenetiken) som skruvar av och på generna är förklaringen.

...

September 21, 2016

Kolla den största lögnen om hälsa. Sanningen är att det är sockret inte fettet som ger hjärt-och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt.
Lögnen betalades förstås av sockerindustrin. Avslöjas i stora internationella tidningar idag. LÄS MER!

September 20, 2016

Sömnen är en underskattad faktor för energi och hälsa. Den mest påtagliga vinsten av en god natts sömn är att man mår bättre dagen därpå. Vidare så hämtar kroppen sig snabbare från hårt arbete eller träningspass, hjärnan arbetar snabbare, bättre fokusering samt att hormonbalans och viktkontroll blir enklare.

Dålig sömn ger förutom trötthet på dagen även risk för högt blodtryck, fetma, depression, glömska.....

Även om du sover bra men lägger dig sent efter kl 23.00 så missar du den viktiga djupsömnen som är programmerad att huvudsakligen infinna sig mellan kl 23.00 och 02.00. Här sker en intensiv reparation och avgiftning av kroppen. Att störa denna process leder till kortare livslängd vilket statistiken för skiftarbetares livslängd visar.

Sömntabletter kan vid enstaka tillfällen vara nödvändiga men långvarigt bruk sätter din lever under hård belastning.

Alkohol kan vara användbart för insomning men ger sämre sömn.

Här kommer några tips och tricks som kan vara användbara.

Grottmänniskans sömn...

September 15, 2016

Det finns en lång rad av felaktiga och delvis felaktiga råd och mytbildningar om hälsosam kost sedan 1970-talet. Nu börjar tack och lov det ena efter det andra ovetenskapliga påståendet att vändas upp och ner på och tillrättaläggas. 

-Det är fettet, särskilt mättat fett som är farligt, -högt kolesterol är starkt länkad till hjärt o kärlsjukdomar,

- banta genom att minska på fettet,

- diabetiker ska äta som vanligt och reglera med intag av insulin,

- motionera för hälsa genom att jogga

är några mer eller mindre vansinniga råd som korrumperad forskning, offentliga hälsorådgivare och kommersiella intressen i hälsobranschen öst över en allt sjukare befolkning.

Ett envis myt som säger att ”dra ner på saltet” är bra för hjärtat  - börjar nu ifrågasättas eller korrigeras kraftigt. En ny studie av Dr. Andrew Mente vid McMaster University visar att en lågsaltdiet har större sannolikhet att trigga en hjärtattack än en diet hög på salt. 

Han säger dock att lagom är bäst och med lagom menar han 3-7 gram...

August 20, 2016

Rubriken för denna text och ordspråket "Man blir det man äter", pekar mot det faktum att det man andas, dricker och äter har den avgörande vikten för energin, hälsotillståndet, livslängden, vikten, de sjukdomar man drar på sig. En del hälsoexperter uppskattar matens betydelse för hälsan till uppemot 80 %. Motion, genetik, sociala relationer, närmiljö, m.m. är förstås faktorer som för enskilda individer kan spela en större roll än de 20 % som blir kvar men som samlad bedömning är maten och drycken det enskilt viktigaste hälsofaktorn. Det styrks av stora studier på ursprungsbefolkningar som levde nära jägar- o samlarstadiet och kunde äta en varierad rik kost som plockades, jagades eller fiskades direkt från naturen - en verklig ekologisk kost. Antropologer och missionärer och läkare  kunde undersöka 10000-tals människor runt förra sekelskiftet utan att hitta ett enda exempel på det vi idag kallar folksjukdomar - fetma, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer.

(Människor i jägar...

July 31, 2016

Bukfett, bilringen, valkarna i sidan är det svåraste att bli av med när man tycker det är dags att minska vikten. Övervikt som visar sig främst runt magen signalerar ökad risk för våra vanligaste folksjukdomar som högt blodtryck, hjärt- o kärlsjukdomar, diabetes, ledbesvär m.m. För männen är bilringen (och så småningom ölmagen) ett något större problem då fettet koncentreras där mer än hos kvinnorna. Det allvarliga är att när fettet börjar manifesteras utvändigt har redan de inre organen börjat att förfettas med risk för sänkt kapacitet för lever, bukspottkörtel m.m. 

Med lite vilja och goda råd från bl.a. mina bloggsidor kan viktnedgången gå bra. Ofta kan den sista biten på bukfettet vålla problem - ja hela projektet med viktnedgång kan försvåras av fr.a. någon eller några av nedanstående orsaker.

1. Du är långvarigt stressad

Oberoende om du är stressad av jobb, relationer, bantning (halvsvält), felaktig motion (se blogginlägg om jogging), infektioner eller annat så förhöjs nivån av stre...

Please reload

Centrala artiklar

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Energiversum

Bäckvägen 85 

126 47  HÄGERSTEN

Tel: 076 - 577 76 27

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

Denna sida är skapad av  Wix.com

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now